Øyelokkrengjøring

Skånsom rengjøring tilpasset det sensitive øyeområdet anbefales for behandling av tørre øyne. Med rengjøring kan effekten av øyedråper forbedres blant annet ettersom fordampningen fra øyets overflate reduseres.

Rengjøring er en viktig del av behandlingen ved kroniske plager som tørre øyne og øyelokkbetennelser. Den bør gjentas morgen og kveld i 3 uker, deretter en gang om dagen. Ved alvorlige plager kan det være nødvendig med rengjøring morgen og kveld i opptil 12 uker. Om dette ikke hjelper bør en rådføre seg med optiker eller lege. Husk at plagene ofte er tilbakevendende, og at det derfor er fornuftig å ha en daglig rutine for øyelokkrengjøring på samme måte som med tannpuss.

Daglig behandlingsrutine for å lindre øyeplager

Ved behandling av kroniske plager, som tørre øyne og øyelokkbetennelse, anbefales alle tre trinnene i behandlingsrutinen. Ved forbigående tilstander, som allergi, infeksjon eller ved sminkebruk holder det med selve rengjøringen – det vil si trinn tre.

1. VARM OPP

For å myke opp fettet og fjerne blokkeringene i øyelokket/øyelokkskantene kreves det varme. Bruk varme, fuktige kompresser eller en varm klut på øynene i ca. 10 minutter. Ved behov finnes også spesielle fukt- og varmebriller (Blephasteam) å få kjøpt.

2. MASSERE

Massér med små sirkelbevegelser på øvre og nedre øyelokk. En mild gel, som Blephagel, gjør massasjen enklere og reduserer friksjonen mot huden.

3. RENGJØR

Rengjør ett øye av gangen. Tørk forsiktig rent øvre og nedre øyelokk og våtkantene. Det er viktig å fjerne urenheter som kan blokkere kjertlenes åpninger. I rengjøringsfasen kan du bruke Blephaclean, Blephagel eller Blephasol Duo.

BLEPHACLEAN

Lindrende rengjøring ved øyeplager

ANBEFALES VED:

Kroniske plager

  • inflammasjon i øyelokkene (blefaritt)
  • tørre øyne med MGD (dysfunksjonelle øyelokkskjertler)

Akutte og forbigående plager

  • allergi
  • øyeinfeksjon, f. eks. øyekatarr
  • sti

Før øyeoperasjoner

Les mer her

BLEPHASOL DUO

Micellær sminkefjerner

ANBEFALES SOM SMINKEFJERNER VED:

  • tørre øyne
  • sensitive øyelokk (tørr/sensitiv hud)
  • kontaktlinsebruk
Les mer her

BLEPHAGEL

Smørende og mykgjørende rengjørings- og massasjegel

ANBEFALES VED:

  • tørre øyne med MGD (dysfunksjonelle øyelokkskjertler – vanlig symptom er rennende øyne).
Les mer her